2010. május 22., szombat

Hu8 napló

Immáron másodszor vehetek részt -a néhai Sigfried szavaival élve- a legnagyobb versenyfutásban, amit csak ez a játék produkálni képes. A sors iróniája, hogy mindkét alkalommal átvett, tehát nem saját felhasználóval. A 2. Hu3-on ez a Zselé acc volt, ami iránt vegyes érzelmeket táplálok. Egyik oldalról gyakorlatilag reménytelen helyzetben kaptam meg 2008. dec. 19-én (a 13. születésnapomon) egy baráttól. Végül is dualban vittük végig egy másik haverral, olyan iramban, amit sokan megirigyelhetnek. Két top játékos harapófogójában a 300-as nagyságú gall falucskából szűk egy hónap alatt 2 falvas, 500 körüli akkot varázsoltunk. A szerver végén pedig, ha jól emlékszem, 9 faluval álltunk és a magunk módján nagyon büszkék lehettünk egy ereklyés falu betámadására. Ennyit az s3-ról.
Néhány hete Lord Weed keresett meg, hogy legyek a segítségére s8-on. Analyzeren gyorsan rá is néztem a kérdéses userre, és megláttam, hogy azok ellen harcol, akik anno kigolyóztak a szerverről. A statok ismeretében ez elég jó meccsnek ígérkezett, és bementem. Mindez kb. 3 hete volt.
1. hét
Az első hét vitán felül a legaktívabb hetem volt. A sereget látva kemény munkának néztem elébe. Először is a támadófalu rogyásig volt egy elég érdekes felépítésű sereggel és mínuszos búzával (mondjuk ez elvárható volt). Pár napig ment is a búzaküldözgetés, de aztán már a csodába is kellett a táp. Meg kellett tehát oldani, hogy ne kelljen egész napnál a gépnél lennem, a kereskedők se szakadjanak szét a munkában. Szóval a mínuszt gyorsban megoldottam... mivel még megy a szerver, erről nem beszélnék bővebben. A lényeg, hogy mostmár pluszos búzatermés volt, tehát ráfeküdhettem a sereg alakítgatására.
2. hét
Itt elég inaktív voltam, igazából csak a nyersitologatásra meg a támadások kivédésére figyelhettem. Elég sok tanulnivalóm volt, gyakorlatilag a könyv és a szerver között kellett volna rohangásznom. Szóval itt minimális fejlődés volt.
3. hét
Ha jól számolom, ezt éljük most. A csodaverseny nagyon-nagyon halvány ütemben körvonalazódik. Az elején brigi1998 és Darwick az R-szövetségből nagyon elhúztak az SE-s csodáktól (Kőmíveskelemen, Segimerus és Goldhunter)... nyilván volt egy kis csúszás az infrakstruktúra felépítésében meg a tekercs adogatásában. Kb. 30-35 szint hátrányból tehát végre elkezdett épülni az a csoda, ami jelenleg a legjobban áll a mi oldalunkon. Egy ideig a szokásos dolgok mentek:
-Búzát a csodába
-Nyersit a csodába
-Védőt a csodába
Eleinte csak kóstolgatások mentek, aztán megjelent a szervertől búcsúzó LEGO. Őróla annyit kell tudni, amennyit én nem tudok. Igazából a bekerülésem hetén top támadó volt, aztán beküldött egy 40k gyalogos, elég szép létszámú sereget Geszes Mödörbe és törölte magát.
Túlzás lenne azt mondani, hogy csak a gyorsító ereklye miatt, de részben ezért belebontott rendesen az épületekbe. Kicsit állt az építkezés. Nálam meg pont ekkor indult be!
Elkezdtem megint építgetni, és ekkor ütött be a ménykű.
Weed szólt, hogy mostantól teljes jogú tulaj vagyok. Igazából túl sok változást ezt nem eredményezett, csak annyit, hogy ő kevesebbet volt online, én meg többet.
Méginkább fokoztam az iramot, és úgy érzem, közelítek az első hetihez. És beállt az első komolyabb változás: Brigi csodáját 0-ra rombolta a klán és Darwick is kapott egy-két nagy pofont. Most így állunk:

Világcsoda

Játékosok Név Klán Szint
1. Darwick Kedvenceid Temetője winne® 48 -
2. Kömíveskelemen Felépül estére... WW 31 10/05/22 11:35
3. Segimerus Csodák csodájára ... WW 3 -
4. brigi1998 BioHaza®d winne® 1 -
5. Húszas
® XMASS 0 -
6. Nerva
® XMASS 0 -
7. GoldHunter
WW 0 -
8. Segimerus
WW 0 -
9. Jack
SE-LHK 0 -
10. Hellsing
®banzaii 0 -
11. Kicsi Bácsi
®W.P.-E 0 -
12. Fatal Error !
® -ONE- 0 -
13. Lici
W.H.D. 0 -

17 szintre jöttünk hát fel, ami azért még mindig hátránynak mondható.
Azonban hiába záporoznak a seregek, mindkét oldalon maradtak még tartalékok és ezért nem szeretnék konkrét következtetéseket levonni. Az szinte biztos, hogy a most utolsó helyzett csodák már nem rúgnak labdába, de ennél többet már nem mondanék. Tudjátok...
Ha nem lépsz a találgatás mocsarába, nem is merülhetsz el benne.
4. hét
A héten elég sok minden történt. Kőmíveskelemen csodája például az élre tört, és egész héten ott is volt, köszönhetően a Darwick-ot ért folyamatos csapásoknak. Segimerus csodái is az ég felé törnek már. A hétvége folyamán azonban Darwick visszavette a vezetést, brigi pedig szép csöndben zárkózik fel... habár még mindig 11 szintes hátrányban van. Párezer védőnk már van a csodafaluban és a búzát is küldjük kereskedőszakadtáig. Végül is megszületett a terv arról, hogy mi lesz az acc sorsa. Most még nem beszélnék erről, de ígérem, hogy amint végbementek a dolgok, azonnal értesülni fogtok róla. Annyi biztos, hogy nagyot fog szólni.
5. hét
Nagyon úgy tűnik, hogy minden a helyére került. Az accot illetően megtettem a szükséges előkészületeket a fináléra vonatkozóan.
Szövetségi szinten érdekes dolgok történtek. Kőmíveskelemen csodája, a Geszes Mödör például napokig állt, ennek hála nem is vezet már. Közben megindult az offenzíva második hulláma mindkét részről. Eredmény:
Segimerus 2-es számú csodája és Kelemen végérvényesen kiszálltak a versenyből, (jelen pillanatban Geszes áll jobban, és az is csak 16-os.) ami fontos átcsoportosításokhoz vezetett.
De azért semmi bánat, nem sokkal később ismét visszavettük (immár Segnek hála) a vezetést Darwicktól, és brigivle egyetemben újfent elmondhatják magukról, hogy kaptak derekasan.
A dolgok tehát így állnak... védők a csodákban, támadók az útjukon vagy a spájzban, a felhasználók mögött rejtőző emberek pedig a fórumokon gratulálnak egymásnak.

Világcsoda

Játékosok Név Klán Szint
1. Segimerus Világcsoda WW 71 10/06/07 07:35
2. Darwick Kedvenceid Temetője winne® 62 10/06/06 23:35
3. brigi1998 BioHaza®d winne® 50 10/06/07 13:28
4. Jack Micsoda? WW 45 10/06/07 14:36
5. Kömíveskelemen Felépül estére... WW 16 -
6. Húszas
® XMASS 0 -
7. Goblin-P
® XMASS 0 -
8. GoldHunter
SDEI 0 -
9. Hellsing
®banzaii 0 -
10. Kicsi Bácsi
®W.P.-E 0 -
11. Segimerus Csodák csodájára ... WW 0 -
12. Fatal Error !
® -ONE- 0 -
13. Lici
W.H.D. 0 -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése