2009. szeptember 20., vasárnap

Egységek-Hogyan és mit

Ebben a bejegyzésben szeretném leírni, hogy milyen egységeket érdemes gyártani.
Talán vegyük sorra a népeket.
Gall: Első 2-2,5 héten egy kis mázlival jó vagy pusztán a csapdákkal, de nem szabad erre hagyatkozni.
Már az 1. hét végén nyomni kell teljes erőből a phalanxokat, meg emelni a falat (mivel viszonylag nagy bónuszt ad a védőidnek, és még senkinek nincs faltörője, így abszolúte megéri)
Saját védelemre mindig a legjobbak a phalanxok, minél több kritériumot veszünk figyelembe, annál jobban kiütközik brutális védelmi ereje.
Olcsó, gyorsan kész van, a leggyorsabb gyalogos védő, és mindössze 1 egységet eszik.
Ha távoli szövetéségesnek kell erősítést küldeni, akkor vitán felül, mindenképp a lovasok mellett kell dönteni. Druida és Haeduan, mindkettő a Travian 5 leggyorsabb egysége közt van, és kiemelkedő védelemmel rendelkeznek. Saját védelemre nem érik meg, mert ott kevésbé számít a sebesség, és jobban az ár.
Támadók: nem nagyon van választás, kardos+haedi a legjobb választás, viszont gallal nemigen éri meg 2-nél több támadósereget tartani (lassan készülnek és drágák, ha már támadó gallnak mész, akkor WW ütésre kell koncentrálni).
Tehát a védőket túltárgyaltuk.
Farmolni az elején sajnos csak phalanxokkal lehet menni, akkor is csak nagyon alacsony népességűekre (max. 50).
Később, a védelem megalapozása után már rá lehet hajtani a Villámokra, amelyek gyorsak, erősek, teherbírók-ellenben nem valami olcsók.
Szóval farmolásra villámokat érdemes tartani, főleg a távolni célokra fosztásnál ütközik ki a sebességi fölényük, de akár azt is mondhatnám, hogy 20 percen belül a 7x7 bármely pontjára képesek eljutni.
A katák és faltörők kényesebb kérdés ezen népnél. Aranyárban mérik őket, csak akkor érdemes nagyobb létszámot tartani belőlük, ha kimondottan támadó játékot játszol (de akkor miért választanád a gallt?), és jól farmolsz a nagy termelésed mellé. A faltörőik a leggyengébbek, szóval elég sok kell belőlük ey komolyabb sereg mellé, de hát ez van...
Római: Légiók. Méregdrágák, nagyon ivgyázni kell rájuk, mindig elmenni estrée farmolni, stb.
Elég gyengék, bár a buzogányost meg tudják fogni, de csak ha túlerőben vannak (plusz még drágábbak is...), tehát tűzön-vízen óvni kell őket.
A védelem viszonylag gyorsan felállítható, lévén hogy simán 2:1 kell tartnai a testőröket és a legókat. Hátránya, hogy ezek lassú gyalogosok, tehát csak saját védelemre jók, szövetségi védésre sajnos igencsak borsos árú és hál' Istennek 3.5 alatt már elfogadható mennyiséget fogyasztó EC-ket kell képezni. (amit én pl. nem támogatok, mert a támadópont-előnyét elveszítva 3.5alatt sima pénzkidobás).
A római katák a borsos ár ellenében igencsak hatékonyak, így kevesebbet is megéri tartani belőlük, a faltörők már más tészta, abból azért kell mennyiség. Farmolni viszont parádésan tudsz az EI-kell vagy a birodalmikkal is, amiket célszerű támadó seregnek is gyártani.
Germán, a legegyszerűbb: Három dologra van szükséged; Buzogányosra, buzogányosra, és buzogányosra. Ezek remek farmolók, akár még a védőfalukban is érdemes párszázat legyártani belőlük (hisz alig kerülnek valamibe+még kifejleszteni se kell őket...).
Ha cska egyetlen, vagy legfeljebb 2 támadósereget tartasz, abba is érdemes buzgókat képezni a fenti előnyök miatt. Ha többet tartasz, ahhoz viszont csabi kell, mert 50%-al több támadópontot ad és ugyanannyit eszik, meg ha egyszerre több sereget gyártasz, akkor mindegy a képzési sebesség. A támadók mellé KÖTELEZŐ jelleggel tegyél Teutonokat, alapegységek egy ütőseregben. A farmolókra visszatérve, szimpla süketelés, amit a paláról lehet hallani.
1 pala ellátásáért 2 buzogányost tartasz el, ami jobban támad, és többet hoz.
Vagy vehetjük azt is, hogy egy pala gyártási költségén 3-4 buzgert vehetsz...
Védők: Paladin és lándzsás, kb. 2:1 arányban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése