2009. szeptember 26., szombat

A védekezés fortélya

Védelem nélkül a támadás mit sem ér.
Azt már leírtam, hogy érdemes felépíteni, most a főbb csoportjait taglalnám.
1. Aktív védelem
Pl. saját vagy klánvédelem, az éles támadások ellen.
Nagyon fontos, hogyha több hullám jön, nem fogod tudni tökéletesen megfogni az ellenfél főseregét, és a lezúzott védelmen könnyen áttörhetnek a katák.
Tehát ki kell okoskodni, hova megy fake és hova éles.
Ahova éles megy, ott az első a fősereg lesz, ott az 1. és a 2. közé kell érkeznie a védelemnek.
Így a fősereg eredménytelenül besétál, míg a romboló haderőt simán megfogod.
Éles reflexek kellenek a pontos indításhoz.
2. Passzív védelem
Ez nem alkalmazható katákkal szemben, mert hipp-hopp szétkapják a faludat.
Ilyenkor ugyanis kimenekítesz minden nyersit és katonát a támadott faluból, így nem fogod ugyan meg a támadókat, de a támadás eredménytelen lesz.
Pl. foglalásnál, ha nem ér be a védelem, és elvészne a falud, készíts be főnököket és ütősereget, hogy amint elveszted a falut, egyből tudj menni visszafoglalni.
Képzeld el, az ellenfél 150k nyersiért befoglal, 1 mp-el az ő foglalása után csapódik a tied, így gyakorlatilag mindketten buktatok némi nyersit, de a falu a tiéd marad.
Egyfajta passzív védelem a hazakísérés is.

4 megjegyzés:

  1. Szia Inad!

    Gratula a bloghoz, egész jó. : )

    Viszont pár hozzászólásom lenne, remélem nem gond.

    Időzítés lehet hogy oké, de ha egy mp-ben kapsz 2-7 hullámot a nyakadba, akkor bizony nem kivitelezhető... Be kell állni elé, és lesz ami lesz. Persze matekolni kell rajta, hova is mehet az éles. Amit érdemes védeni: elsősorban főfalu, és sereges falu.

    Többi falut csak akkor, ha pontosan tudod, hogy oda megy az éles, vagy ha a támadó hagy rést a támadások között. Beszúrkálod a védőket, hátha.

    Daw.

    VálaszTörlés
  2. Persze, de azért egy support falu nem akkora érték, meg azok nemigen szoktak búzásak lenni (na jó, egy-kettő általában igen, de azért még így is nehéz supportban tápolni a védelmet).

    VálaszTörlés
  3. Hozzá tenném, hogy a falu foglalás vissza foglalása butaság, mert 2 szintet buksz minden épületen.
    Inkább időzíts be rezidenciát(ha 0:00 kor jön a támadás, akkor a rezidenciának 0:00 ra kell felépülnie, és 0:00 kor lerombolódik, de aztán fel is épül, így ami 0:01 re érkezik foglaló csapat, már nem tud mit kezdeni, vagy egész egyszerűen te bontod le a rezit és palotát húzol fel a helyébe. ez akor célszerű, ha előtte kikémlelt, és látta hogy pl 10 es a rezidenciád. Ekkor lukra fut és a kövi foglalásra jobba felkészülhetsz).
    Foglalni általában 5-6 vezetővel jönnek, ezeket ugyanarra a másodpercre időzítik.
    Elöl megy a katapultos rezi bontó fősereg, és rá csapódik a többi vezető.
    Mivel a seregek érkezése elküldési idő sorrendben történnek, ezért itt lehetséges időzíteni védelmet, mivel a fősereg lassabb, és a vezetőket később csatolod a támadási listához. Hiába lesz iz is 0:00 ra időzítve, ha te te is 0:00 ra indítasz védőket(ha közel vannak a support faluid, akkor katapultos/faltörős támogatást is lehet küldeni, hogy biztosan időben érkezzenek meg), de még mielőtt az ő főnökei elindultak volna, akkor 0:00 kor beér egy fősereg, aztán a védők, és kenődnek a főnökök, és 0:01 kor még a tied lesz a falu és megfogtál 5-6 foglaló csapatot

    VálaszTörlés
  4. Ez bizony szép és jó, de ha nincsenek védőid, akkor kénytelen vagy főnökkel visszavenni a faludat... ezen kívül sok érdekes pont van hsz-edben:
    1. Lassabban jönne a fősereg? Nem hiszem, mert bár a főnökök gyorsabbak, 1-1 katát be lehet rakni minden hullámba és máris mindneki 3 mező/órával jön (rögtön indíthatod egyszerre az egész inváziót). A védőidőzítést pedig le is írtam, hogy 1. és 2. csapat közé kell beszűrnod az embereid.

    VálaszTörlés