2009. szeptember 25., péntek

Hős

Nagyon fontos, hogy a hősöd is a te stílusod képviselje.
Ha védő vagy, akkor védőpontokat adni neki, ha támadó, akkor támadókat.
Az örök kérdés, a tp.
Először (0. szint) minden tp-t a támadópontokra/védőpontokra teszel (ez nagyobb előnyt ad most, mint a százalékok, regeneráció úgysem kell, mivel ahhoz folyamatosan harcolnod kell-akkora serege meg a világon nincs).
Később, mikor már komolyabb harcok vannak (400-500 katonás ütközetek), akkor százalékra kell tuningolni, mert mostmár ez éri meg jobban. (Nagyon fontos a jó tp-gazdálkodás, hiszen viszonylag ritkán kapsz nagyobb mennyiséget, bár velem már előfordult egy védőregben, hogy a pártfogoltam faluját ért seregek nyomán a hősöm 30 életpontra gyengült ugyan, de kapásból lépett 27 szintet)
Ezidőtájt már megéri 2-3 pontot a regenerációra áldozni.
Ezután, (mindaddig ameddig nagyobb sereged van), a százalékok kimaxolása folyik-ellenkező esetben a sima pontoké. Támadó vagy, támadószázalék fullon?
Akkor támadópont kimaxolása!
Aztán regenerációra újabb 2-3 pont, védőbónuszok- és pontok.
Az érdemi hősfejlesztés lvl 59 (177000 tp) után befejeződik, ilyenkor már-jó fejlesztés mellett- mind a regeneráció, mind a stílusodra jellemző szempontok maxosak.
Innetől teljesen mindegy, mire adod őket. A végeredmény már ugyanaz.
Lvl 99 a hős maximum szintje, bár még ezután is tud fejlődni, de azátn már nem jár tp (nehogy a nagy játékosok előnye még nagyobb legyen).
Az általam eddig látott legnagyob hős 132-as Paladin volt (Play Nice, 2. Hu3).
Miből érdemes képezni:
Germán támadók:
Teuton és kész. A legerősebb egység, alig valamivel lassabb a palánál, viszont jóval felülmúlja támadóerőben.
Germán védők:
Ha létezne ilyen elvetemült játékos, akkor én a palát javasolnám neki. Remek védő, a leggyorsabb germán harcos.
Római támadók:
EC. A legerősebb római katona, és ugyanannyi kaja mellett több támadópontot ad az EI-nél.
Római védők:
EC. A legerősebb római védő.
Gall támadók:
Haeduan. Gyors, erős. Mi kell még?
Gall védők:
Problémás. De ha szilárd, kizárólagos védőjátékot folytat, akkor Druida. Mert gyors, és jó védő.

2 megjegyzés:

  1. Hát, attól függ milyen játékstílust képviselsz... Ha támadó vagy, igenis érdemes az elején pár pontot adni a regenerációra, különben pár naponta élesztheted újra a hőst, az meg nem éppen olcsó mulatság.

    Én úgy szoktam, első 5 pontból 3 támadásra, kettő regeneráció, következő szintnél detto. Elég sokat harcolok a legelejétől, és igenis jó látni amikor a hős életereje azért szép lassan visszakúszik 100 környékére... Szóval elején pár pont támadásra, reg.-re, aztán mehet minden a támadóbónuszra, egészen 20%-os bónuszig. Utána meg ahogy Te is írtad inad.

    Hősök... Germánnak én inkább a buzogányost, vagy a paladint ajánlanám. Hősnél igazából a nagy lényeg a támadóbónusz, azt pedig mindegyik ugyanannyit ad. A teuton jó persze, mert baromi erős, de ha meghal, katasztrófa feléleszteni, pláne magasabb szinteken.
    És ha belegondolunk, első pár hetet leszámítva minden ütéshez viszel gyalogost, lovast vegyesen (aztán már katapultot is), akkor meg teljesen mindegy, mennyi a hős sebessége, nem az fogja belassítani a sereget. Szóval ezért frankó szerintem a buzogányos hős is. :)

    Ez a többi népre is érvényes. Vagy a leggyorsabb, vagy a legolcsóbb egységből kell hőst csinálni, soha nem érdemes a legerősebből, hiszen nem igazán tud érvényesülni, és mint írtam, éleszteni katasztrófa.

    Daw.

    VálaszTörlés
  2. Római, gall népnél az egységek (germánhoz képest) brutálisan drágák, ezért amúgy is pontos felderítés és kellő óvatosság mellett kell használni őket.
    Szerver eleji farmolás:
    3. Hu2 indulása után bő 1 héttel indultam, 1 favágó és 1 agyagbánya után már ment a kaszi, és most, a szerveren először, botlok (5-10 fős) védelmekbe.
    A buzogányosok nagyon jók, de azért az elején sima támadópontokat kell nekik adni.
    Teutonnál azért más a stájnc, mire megvan, addigra elég nagy sereged van ahhoz, hogy egyből százalékot nyomj.
    Én amúgy szintenként 1 pontot szoktam legfeljebb regenerációra nyomni.
    Palával az a baj, hogyha korán csinálja meg az ember, addigra, mire eljutna addig, hogy tisztességes támadópontjai lennének a hősnek, már akkora sereg lenne, hogy inkább százalék.

    VálaszTörlés